MagyarEnglish
TAYLOR-ESKÜVŐI KELLÉK SZAKÜZLET
Méteráruk és kellékek menyasszonyi ruhák készítéséhez.
http://www.flitter.hu
http://www.kesztyu.hu
http://www.taylorcrystal.hu
http://www.taylor-kellek.hu
http://www.furdoruhaanyag.hu
http://www.taylor-eskuvoikellek.hu

TermékekElérhetőségünkNyitvatartásLinkekMegrendelési információk
Ne járjon utána... Mindent egy helyen megvásárolhat a ruha elkészítéséhez szükséges anyagoktól a kellékekig.
Termékeinket bárki megvásárolhatja kiskereskedelmi áron üzleteinkben, megrendelheti weboldalunkon online (lásd Megrendelési információk menüpont).
A feltüntetett árak kiskereskedelmi árak, 27% ÁFA-t tartalmaznak.
Köszönjük, hogy felkereste weboldalunkat! Jó böngészést kívánunk!


Esküvő

Ábrahám elküldte szolgáját, hogy szerezzen feleséget fiának Izsáknak. Amikor a szolga rátalált a megfelelő jelöltre, Rebekkára, aki inni adott neki és tevéinek, karperecekkel és egy aranykarikával ajándékozta meg. A karikát a lány orrába helyezte. Rebekka az ékszerekkel bátyjához rohant, aki beleegyezett húga és Izsák házasságába. Manapság kevés menyasszony akadna, aki szívesen hordaná az orrában arany jegygyűrűjét. A 9. században I Miklós pápa hivatalossá nyilvánította, hogy a menyasszonynak adott gyűrű a házassági szándék egyértelmű kinyilatkoztatását jelenti. A jegyűrű ajándékozás és viselés hagyománya azóta is bevett szokás.
A házassági ceremóniának ezen kívül még számos tradíciója él, amit az ifjú pár és a násznép részint a babona, részint a hagyomány szépsége miatt őriz. Ilyen szokás például a rizsszórás a templomból kilépő párra. A bőséges gyermekáldás érdekében a vendégek nem takarékoskodnak a rizzsel. Ebben az esetben nem számít, hogy fényes vagy fényezetlen, esetleg konyhakész, hiszen a gyors rizstől nem lesz gyorsabb a gyermek érkezése. A rizs sok helyen virágszirmokkal helyettesítik -a rózsa a legdivatosabb-, ami szintúgy a termékenység biztosítására szolgál. Az igazán hagyományőrző, mindenre felkészült párok az esküvő napján gyermekekkel veszik körbe magukat, a menyasszony ölébe kap egy kis lurkót, hogy a jövőben neki is jusson mindenképp.

A szertartáson a hajadon lányok alig várják a pillanatot, hogy a menyasszony a háta mögé dobja az ünnepi csokrot. Aki kapja marja alapon, a bokrétát magához ragadja valamelyik élelmes lány, aki bizton reménykedhet benne, hogy ő lesz a következő, akit oltár elé vezetnek. Az ókori Egyiptomban a menyasszonyok illatos füveket szorongattak kezükben, hogy ezekkel űzzék el maguktól a rossz szellemeket. Az idők folyamán a füveket felváltották a virágok, és azóta is minden lány csokorral a kezében vonul az oltár elé. A csokor hátradobásának szokása Franciaországból származik. A 9. században a franciák úgy tartották, hogy a menyasszony öve szerencsét hoz, ezért az esküvő napján minden vendég azon mesterkedett, hogy azt lelopja az ifjú ara derekáról. A néha vad csatározásba fajuló üldözés elkerülése végett a menyasszony a háta mögé hajította az övet, és aki elkapta, nagy szerencsére számíthatott. A vad üldözést idővel felváltotta az önkéntes átadás ceremóniája, de ekkor már nem az övet kellett a menyasszonynak nélkülöznie, hanem csupán színes csokrétáját. Nem minden országban dobják a bokrétát. Spanyolországban például a menyasszony átadja a virágokat az egyik hajadonnak, akit elsőként akar a házasulandók közül az oltár előtt látni. Persze a lányok nagy izgalommal várják, hogy ki lesz az aznapi nyertes.

A szertartás és azt követő mulatság után a pár a jól megérdemelt nászútra indul, hogy kettesben élvezzék a házasság első napjait. A mézes hetek kifejezés a germán esküvői szokásokból ered. Az ifjú pár csak telihold alkalmával mondhatta ki a boldogító igent. A következő harminc napon pedig minden áldott nap mézlikőrt kellett fogyasztaniuk. A mézes hetekből mára csak a kifejezés maradt, persze aki nagy likőrrajongó, az nyugodtan fogyaszthat belőle egy-egy pohárkával, és koccinthat vele a boldogságra.

A nászútról visszatérve az ifjú házasok birtokba veszik lakásukat, ahová a szokás szerint a vőlegénynek karjában kell átemelnie asszonyát a küszöb felett. Ez a hagyomány abból a római hiedelemből ered, hogy a menyasszonynak nem szabad a küszöbben megbotlania, különben házassága sikertelen lesz. Amennyiben a boldogsághoz ez elengedhetetlen, hát kedves vőlegények, kapják fel az asszonyt. Ezen már ne múljon.

Habár nagyon sok eladósorban lévő lány és szabadságát élvező férfi hangoztatja, hogy "nem a papír a fontos", a többség még mindig azt vallja, hogy házasodni márpedig fognak, csak idő kérdése. A cél érdekében mindent megtesznek, hogy elkerüljék az esetleges gátló tényezőket. Még a kevésbe babonás hajadon hölgyek sem ülnek az asztal sarka elé, mert akkor biztos az állandó párta, ezen kívül kényelmetlen is.
Babonában nincs hiány. A házassággal kapcsolatos hiedelmeket nem feltétlenül azért tartják számon, hogy bebiztosítsák az esküvőt, hanem egyszerűen mulatságosak és érdekesek. Lássunk egyet-kettőt:

Csak kedden ne: Az ókori Rómában Marsot tisztelték a háborúskodás isteneként. Mars napja a kedd volt, és a hiedelem szerint ezen a napon következnek be a legnagyobb viták, katasztrófák, csatározások. Éppen ezért ezen a napon nem tanácsos házasodni, sem hosszú utazásba fogni.

Gyöngyöt semmiképp: A menyasszony ne viseljen gyöngyékszert, mert az a könnyeket szimbolizálja, és a babona szerint házassága alatt sokat fog sírni.

Seprűveszély: A hagyomány úgy tartja, hogy akit körbesepernek, ő bizony hajadon marad, vagy csak idős korában talál magának párt.

Macska-farka: Aki a macska farkára tapos véletlenül, vagy netán akarattal, az nem fog oltár elé lépni, kivéve, ha köp utána egyet.

Kanál, villa az esküvő hírnöke: Ha egyszerre esik le az asztalról a kanál és a villa, az azt jelenti, hogy hamarosan valaki megnősül a családból.

A részvétel a fontos: A babona szerint ha valaki a másik cipőjének sarkára lép, az biztosan ott lesz a cipő viselőjének esküvőjén. Azonban nincs garancia arra, hogy vőlegényként/ menyasszonyként, vagy csak vendégként lesz hivatalos.

Rengeteg olyan kérdés van egy esküvővel kapcsolatban, melyek felett könnyen elsiklunk, pedig nagyon fontos tudni rájuk a választ. Megpróbáltunk néhány ilyen alapvető kérdést és választ összeállítani a polgári esküvőkkel kapcsolatban.

Ki köthet házasságot?
Külön engedély nélkül minden cselekvőképes és nagykorú (18. életévét betöltött) magyar állampolgár. A 16 és 18 év közötti fiatalok házasságkötéséhez gyámhatósági engedély szükséges. (Beszerezhető a kiskorú állandó lakhelye szerinti gyámhatóságon.) Magyar állampolgár 16 éves kor alatt törvényes házasságot nem köthet.

Milyen okmányok szükségesek?
Személyi igazolvány (külföldi állandó lakhely esetén érvényes magyar útlevél), születési anyakönyvi kivonat, az állandó lakhely szerinti polgármesteri hivatal népesség-nyilvántartási csoportjának igazolása a nőtlen, vagy hajadon családi állapotról.
Elvált személyeknél: jogerős válóperi ítélet vagy a válás tényét tartalmazó (záradékolt) házassági anyakönyvi kivonat.

Mire van szükség, ha külföldi a partner?
útlevél vagy letelepedési engedély (kék színű személyi igazolvány), születési anyakönyvi kivonat és annak hiteles magyar nyelvű fordítása, tanúsítvány arról, hogy hazája törvényei értelmében házasságot köthet.
A tanúsítvány beszerzésében a külföldi fél állampolgársága szerinti külképviseleti hatóság (követség, konzulátus) nyújt segítséget. (A tanúsítvány beszerzése alól a közigazgatási hivatal - indokolt esetben - felmentést adhat.)

Hol házasodhatunk hazánkban?
Magyarország bármely házasságkötő termében. Nem kell tehát a lakóhelyhez legközelebb esőt választani, de mindenképpen célszerű tájékozódni az adott házasságkötő terem befogadó képességéről és a várható költségekről. (A Polgármesteri hivatalok ugyanis maguk határozzák meg a bérleti díjakat és a szolgáltatások árát.)

Kivel nem lehet házasságot kötni?
Egyenes ági rokonokkal, testvérekkel, testvérek egyenes ági, vér szerinti leszármazóival, a volt házastárs egyenes ági rokonával, örökbefogadó az örökbefogadottal.

Mikor kell bejelentkezni?
A kötelező várakozási idő 30 nap. Ha azonban egy előre meghatározott napon szeretnének házasságot kötni, akkor érdemes a házassági szándékot minél hamarabb a kiválasztott anyakönyvi hivatalban bejelenteni. (Budapesten és a nagyobb városokban az anyakönyvvezetők a nyári hónapokban, gyakran csak jóval 30 napon túl tudnak időpontot biztosítani, ezért nagyon fontos, hogy a polgári esküvő időpontja legyen meg.) A várakozási idő alól a jegyző indokolt esetben felmentést adhat. Ilyen felmentő ok lehet a menyasszony igazolt terhessége, külföldi munkavállalás stb. ( A kérelmet az anyakönyvvezetőnél kell benyújtani 1500,-Ft értékű okmánybélyeggel.)

Milyen lehet az asszonynév?
Jelenleg többféle lehetőség van a nők számára:
1./ megtarthatják leánykori nevüket: Kovács Brigitta
2./ felveszik férjük vezetéknevét "né" toldattal és hozzáteszik leánykori nevüket: Kisfaludyné Kovács Brigitta
3./ férjük vezetékneve mögött saját keresztnevüket használják: Kisfaludy Brigitta
4./ férjük teljes nevét felveszik "né" toldattal: Kisfaludy Péterné
5./ férjük teljes nevét felveszik


Partner oldalak



www.taylorcrystal.hu



www.taylor-kellek.hu



www.flitter.hu



www.furdoruhaanyag.hu



www.kesztyu.hu



TAYLOR TÁNC & ESKÜVŐI KELLÉK
1074 Budapest Hársfa utca 5-7. (Blaha Lujza tértől 5 percre a Keleti felé)
Mobil: +36-30-823-6311,
Email: taylor@kellek.hu
9730 Kőszeg Liszt Ferenc utca 17. (a távolsági busz végállomásánál)
Tel: +36-94-361-558, Mobil: +36-30-823-6311
Email: taylor.koszeg@gmail.com
Üzleteink nyitvatartása
Budapest
Hétfő 9:00 - 19:00, Kedd 9:00 - 19:00, Szerda 9:00 - 19:00, Csütörtök 9:00 - 19:00, Péntek 9:00 - 19:00, Szombat 9:00 - 18:00 Igen valoban nyitvavan az uzlet ma 18:00 oraig!!, Vasárnap zárva
  Kőszeg
Hétfő 11:00 - 17:30, Kedd 11:00 - 17:30, Szerda zárva, Csütörtök 11:00 - 17:30, Péntek 11:00 - 17:30, Szombat zárva, Vasárnap zárva
www.kesztyu.hu      www.taylor-eskuvoikellek.hu      www.flitter.hu      www.taylorcrystal.hu      www.taylor-kellek.hu      www.furdoruhaanyag.hu






Ez a weboldal 2002.07.22. óta működik.   Utolsó frissítés: 2019.05.25    Online látogatók: 23 (131)
az oldal 0.044703006744385 mp alatt generálódott